|
![]() ![]() |
| Clark Kent |
Jun 18 2008, 07:58:07 PM
|
|||||||||||||||||
![]() Advanced Member Grup: V.I.P. İleti: 4,455 Katılım: 22-July 06 Üye No.: 2 |
|
|||||||||||||||||
| byflipper |
Jun 18 2008, 08:34:09 PM
|
![]() ! Grup: V.I.P. İleti: 1,682 Katılım: 5-March 07 Üye No.: 18,670 |
Öncelikle rehber için teşekkür ederim. Birçok üyenin sorun yaşadığı bir konuydu forum içi arama.
Ancak şı kısıma bir ekleme yapmak istiyorum. QUOTE Önemli Not: Aramayı Planet Earth şeklinde yaptığımız için karşımıza çıkan başlıklarda Planet ya da Earth kelimelerinden herhangi birisinin bulunması yeterli oluyor. Aramayı "Planet Earth" şeklinde yapsaydık. Yani aratmak istediğimiz kelimeleri " " tırnak işaretlerinin arasında aratsaydık bu sefer karşımıza hem planet hemde earth kelimelerinin bulunduğu başlıklar çıkacaktı. Bu aramanın sonucunu da aşağıda görebilirsiniz. Tırnak içinde yaptığımız aramalar sistemde aradığımız şeyi aynen aradığımız şekilde bulmaya çalışır. Ancak sisteme hem ... hem de ... ara diyebilmek için + + kullanabiliriz. Anlatamadım ancak bir örnek ile ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız umarım. "russia love" ve +russia +love diye iki farklı arama yaparak "from russia with love" filmini bulmaya çalışalım.. Sonuçlar ne demek istediğimi özetleyecektir fikrimce. Tekrardan ellerine sağlık Clark Kent |
| Clark Kent |
Jun 18 2008, 11:50:15 PM
|
![]() Advanced Member Grup: V.I.P. İleti: 4,455 Katılım: 22-July 06 Üye No.: 2 |
Bu rehberi de sunum rehberini de vidanjör dostumuz hazırladı. Onun ellerine sağlık
"+" konusunda haklısın. Boolean search özelliği var aramanını. Bu sayede google'daki gibi +kelime1 +kelime2 -kelime3 yazılabiliyor. Bu şu demek olur; hem kelime1 geçen aynı zamanda kelime2 geçen mesajları bul ama kelime3 geçenleri de gösterme. Tırnak içinde yazılanlar da dediğin gibi aynen aranır. "russia love" diye arattığınızda aynen yazdığınız şekliyle aranır. "russia girl love" gibi bir kelime dağarcı geçen postlar bulunmaz ama "russia love" geçenler bulunur. İnsanların aradığını bulamayıp genelde forumlarda sürekli aramalardan şikayet etmelerinin en büyük sebebi de tırnak içinde yazmadan veya "+" kullanmadan yaptıkları birden fazla kelimeli aramalar. kelime1 kelime2 kelime3 gibi 3 kelimeli bir arama yaparsanız; o zaman bu kelimelerin her biri ayrı ayrı postlarda aranır ve herhangi 1 tanesinin bile geçtiği tüm postlar görüntülenir. The Comic Book gibi bir şey arıyorsanız örneğin, the kelimesi belki 30000 mesajda geçeceği için aradığınız şeye ulaşmanız bir ömür sürecek ve siz bu ne biçim arama hiç aradığımı bulamıyorum diye şikayet edeceksiniz |
| albatros44 |
Jun 29 2008, 12:47:39 PM
|
|
Grup: Üyeler İleti: 85 Katılım: 23-August 06 Üye No.: 1,388 |
@Clark Kent, harika rehber olmuş.Sharebus bir tane
|
| Kenshin |
Jul 1 2008, 08:11:14 PM
|
![]() Samurai X = Kenshin Fan Grup: Etkin Üye İleti: 948 Katılım: 10-January 07 Üye No.: 12,337 |
Hazırlayanların ellerine sağlık. Çok güzel bir rehber olmuş. Bilmediğim ne çok şey varmış
-------------------- |
| 187 |
Mar 23 2009, 07:41:08 AM
|
|
dede Grup: Üyeler İleti: 279 Katılım: 28-September 06 Üye No.: 3,402 |
Aramalarda yaşadığım bütün sorunlarıma ilaç oldu.Rehberde emeği geçen herkese teşekkürler.
Çoşmuşum mesajları ikişer ikişer fırlatıyorum. Özür istemeden oldu. Bu ileti 187 tarafından Mar 23 2009, 07:44:52 AM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Açıktınmı Açıtırsın. |
| raymanzarek |
Mar 25 2009, 12:53:14 AM
|
![]() Once bitten forever smitten ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 905 Katılım: 23-February 07 Nereden: Bursa Üye No.: 17,075 |
Ellerinize sağlık + mevzusu güzelmiş gerçekten. Daha önce de söylemiştim ve cevabımı almıştım gerçi ya, yine söylemek istiyorum. Metin içi arama konusunda herhangi bir değişiklik yok değil mi?
Belirli rip gruplarını bulmak adına söylüyorum -------------------- |
| Kaneshiro |
Mar 25 2009, 10:20:11 AM
|
![]() Mini mani muni.... Grup: V.I.P. İleti: 12,555 Katılım: 22-August 06 Nereden: köşebaşındaki pinekleme üssü... Üye No.: 1,367 |
G Arama ile metin içi arama yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum en azından
-------------------- |
| raymanzarek |
Mar 25 2009, 09:43:45 PM
|
![]() Once bitten forever smitten ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 905 Katılım: 23-February 07 Nereden: Bursa Üye No.: 17,075 |
Bende bi sıkıntı var o zaman
-------------------- |
| Midkemian |
Mar 29 2009, 07:01:12 AM
|
|
Guardian of the Night - Son of the Light Grup: Üyeler İleti: 59 Katılım: 12-January 08 Nereden: Başkent Üye No.: 42,372 |
Şirket gibi site. Rehber için teşekkürler.
-------------------- Midkemian ConDoin
|
| Averoirm73 |
Nov 11 2009, 08:42:38 PM
|
![]() russians in love Grup: Üyeler İleti: 7 Katılım: 31-August 09 Nereden: United States Üye No.: 109,388 |
Thottbotu her zaman Wowheade tercih etmişimdir.
Keşke classları raceleri de açıklayıverseydin.Yine de güzel çalışma. -------------------- |
| inquilI09 |
Dec 6 2009, 07:00:04 AM
|
![]() alternative dating Grup: Üyeler İleti: 8 Katılım: 4-October 09 Nereden: United States Üye No.: 112,854 |
Arama motorları bir web sitesine ulaştıklarında ilk olarak kök dizinde bulunan robots.txt
|
| ThidokakySook |
Dec 17 2009, 02:07:52 AM
|
![]() Test, just a test Grup: Üyeler İleti: 10 Katılım: 16-December 09 Nereden: Bulgaria Üye No.: 120,083 |
forumda cikan yazilarin arama motorlarinda cikmasi icin ne yapmak gerekiyor? sayfa örnegin google da cikiyor,konularda beraberinde tabiki
ama forumu bagimsiz olarak kurdugum icin,ne gibi ayarlar yapmam lazim mesla mambo admin sayfanizdan search engine olayini ayarlayabiliyorsunuz peki ya forum? extra bir sey yapmak gerkiyor mu? simdiden tesekkürler... |
| vidanjör |
Dec 17 2009, 09:10:33 PM
|
![]() Şizofren dediğin psikopat değilki. Grup: V.I.P. İleti: 4,239 Katılım: 12-November 06 Üye No.: 7,375 |
forumda cikan yazilarin arama motorlarinda cikmasi icin ne yapmak gerekiyor? sayfa örnegin google da cikiyor,konularda beraberinde tabiki ama forumu bagimsiz olarak kurdugum icin,ne gibi ayarlar yapmam lazim mesla mambo admin sayfanizdan search engine olayini ayarlayabiliyorsunuz peki ya forum? extra bir sey yapmak gerkiyor mu? simdiden tesekkürler... "Nerede?" bölümünde "Mesajların içersinde ara" şıkkını işaretlediğinizde sonuca ulaşıyor olmanız gerekli. -------------------- Üşeniyorum öyleyse yarın![]() |
| ThidokakySook |
Dec 18 2009, 01:04:59 PM
|
![]() Test, just a test Grup: Üyeler İleti: 10 Katılım: 16-December 09 Nereden: Bulgaria Üye No.: 120,083 |
Bu siteyi açarken amacımız, kısa süreliğine hevesimizi alıp, sonra da vazgeçmek değildi. Debian ve ubuntu kullanıcıları arasında bilgi paylaşımına imkan sağlayacak, uzun süreli bir yayın hayatı düşünüyoruz. Tabii buna, siz üyelerin de katkı sağlaması gerekiyor.
İrc kanalına arkadaşlar, genelde akşam saat 10'dan sonra geliyorlar. Ancak bazen insanın başka işi olabiliyor. Bazen irc kanalında kimse olmayabiliyor. Genelde hafta sonları daha kalabalık oluyor. İrc kullanımı ile ilgili forumda bilgiler var. Forumda arama yaparak bulabilirsiniz. |
| Clark Kent |
Dec 18 2009, 09:22:45 PM
|
ThidokakySook sharebus forumunun arama motorunun tanıtım ve kullanım rehberinde tamamen alakasız olarak baska bir forumun kendi forumunuzla ilgili soruları garip bir şekilde sorduunuz icin kimse anlamıyor ve o yuzden sanki buranın arama motorundan bahsettiginizi dusuuyorlar. Ne dediginizi anlayanlarda ne alaka bu baslıkta böyle bir konu, insan bilgi istiyorsa önce dogru yerde ve dogru sekilde derdigini anlatmalı.
Keza bu tip bilgileri sormak icin bir http paylasım forumu soracagınız en son yer, kime ne bu forumda ve kac kisi bilir bu konuları bu tip forumda bilse de ne kadar ilgilenir. Google'da arayın isteklerinizi daha fazla bilgiye ve bu konulara yogunlasmıs forumlarda yazmayı deneyin. |
| mélQdramâ |
Jan 13 2010, 12:23:44 AM
|
|
Unforgiven ![]() ![]() ![]() Grup: Üyeler İleti: 2,281 Katılım: 28-December 07 Nereden: Simeranya Üye No.: 40,320 |
Rehbere hiç ihtiyacım olmamıştı, okuma fırsatını şimdi buldum. Gayet anlaşılabilir, gereksiz sıkıcı kelimelere yer verilmeyen faydalı bir rehber olmuş.
Yorumum; ShareBus farkı -------------------- Önemli olan yüzün değil, yüzündeki ifade; sesin değil, söylediklerin... Her link ölümü tadacaktır... Silinen linklerin yedekleri bilgisayarımda bulunmamaktadır. Lütfen yenileme taleplerinde bulunmayınız. |
| definitely |
Jan 17 2010, 07:44:17 AM
|
|
Grup: Üyeler İleti: 11 Katılım: 2-January 08 Üye No.: 40,901 |
Benim merak ettiğim bir şey var. Arama sonrasında listelenen sonuçların arasında altyazıları görmek istemiyorum. Bunun için yapabileceğim bir ayar var mı?
|
| Kaneshiro |
Jan 17 2010, 12:12:50 PM
|
![]() Mini mani muni.... Grup: V.I.P. İleti: 12,555 Katılım: 22-August 06 Nereden: köşebaşındaki pinekleme üssü... Üye No.: 1,367 |
Evet arama menüsünde hangi forumlarda arama yapmak istediğinizi soruyor orada seçim yaparken altyazı menüsünü işaretlemezseniz çıkmayacaktır.
-------------------- |
| Sixfeetunder |
Feb 6 2010, 05:01:36 AM
|
|
Daydreamer Grup: Üyeler İleti: 182 Katılım: 1-April 08 Nereden: In Hell Üye No.: 52,175 |
Arama sonuçlarında altyazılar görünmesin!
Forum hakkında değişmesini istediğim tek şeydir efenim. Çünkü ufak bir aramada bile sayfalarca sürebiliyor arama sonuçları. Bunun uzun zamandır farkındayım ama son zamanlarda cidden çok zorlaştırıyor işlerimi. Misal az önce supernatural arattım. Arada sezon 1i bulana kadar ömrüm geçti =) Aceba diyorum hiç görünmese arama sonuçlarında daha mı iyi ? İşin yazılımsal kısmını da çok iyi bilmiyorum aslında. Çünkü altyazıları forum mesajı olarak gösteriyor sanırım. Ve normal mesajlardan ayrılabilmesi için ne yapılabilir bilmiyorum. Sadece önerebileceğim şey başlığında "CD altyazısı" geçen mesajların arama sonuçlarına eklenmemesi olabilir. Ufak bir regex hilesiyle yapılabilir gibi. -------------------- if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom
|
| Aang |
Feb 6 2010, 05:21:10 AM
|
![]() Advanced Member Grup: V.I.P. İleti: 2,737 Katılım: 8-February 07 Üye No.: 14,961 |
IMDB ID ile arama yapmayı denediniz mi?
http://sharebus.com/index.php?act=Search&a...te=tt0460681%2F |
| byflipper |
Feb 6 2010, 11:18:02 AM
|
![]() ! Grup: V.I.P. İleti: 1,682 Katılım: 5-March 07 Üye No.: 18,670 |
|
| Clark Kent |
Feb 6 2010, 11:51:39 AM
|
lost veya supernatural diye aramak yerine eksi karakteri ile de cıkmaasını istediginiz kelimeyi ekleyiniz.
Örneğin ana sayfada arama kutusuna lost yerine sunu yazın altyazı baslıkları gelmeyecek cunku altyazısı gecen baslıkları eksi ile cıkarttmıs olacaksınız aramaardan: lost -altyazısı |
| ninjadesu |
Apr 9 2011, 11:36:57 PM
|
|
Grup: Üyeler İleti: 17 Katılım: 1-March 11 Üye No.: 151,188 |
Arkadaşlar sharebus üzerinde türkçe dublajlı filmleri nasıl aratabilirim acaba? özellikle prodji, dzon, oped veya özgün sunumları.
Divxplannet üzerinde "öncelikli duyrular" bölümünde sunulmuş filmi burada buluyorum ama ses veya asistan dosyası olmuyor veya hiç yok.. teşekkürler... |
| priamos |
Apr 10 2011, 12:47:24 AM
|
![]() Advanced Member Grup: Co.Admin İleti: 14,218 Katılım: 28-January 08 Üye No.: 44,376 |
Türkçe dublajlı filmleri aratmak için arama motoruna "Türkçe Dublaj" yazmanız yeterli. Çift sesli sunumlar içinde Dual* şeklinde arama yapabilirsiniz. Amaç sadece türkçe ses dosyasını da indirmekse Türkçe Ses Dosyaları bölümüne bakmalısınız. Ses dosyası yoksa büyük ihtimal linkler silindiği için başlık kaldırılmıştır.
|
![]() ![]() |
|
Basit Görünüm | Şuan: 18th May 2013 - 03:32:47 PM |